Το πρόγραμμά μας

Σελίδες

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Το πρόγραμμά μας για το περιβάλλον και την καθημερινότητα: 1ο σημείο



ü      

  Αλλάξτε την εικόνα  
στο Περιβάλλον και την Καθημερινότητα!
1ο σημείο:

Με την ορθή ιεράρχηση των δραστηριοτήτων του Δήμου με προτεραιότητα στην πρόληψη, προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, ανάκτηση πόρων και ενέργειας και τελική διάθεση υπολειμμάτων.


Η υιοθέτηση της θετικής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς θα πρέπει να μας αγγίζει όλους ανεξαιρέτως. Θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα στα θέματα του Περιβάλλοντος και της καθημερινότητας, ιεραρχώντας τα  και δίνοντας προτεραιότητα στα πιο σημαντικά, ή καλύτερα στα πιο «καυτά» για τον Δήμο μας!

Προτείνουμε λοιπόν  το τετράπτυχο ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ – ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ - ΔΡΑΣΗ 
Δεν υποστηρίζουμε  κάτι ανέφικτο, το αυτονόητο υποστηρίζουμε και θέλουμε να αλλάξουμε στον Δήμο μας!

Πρόληψη, προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση, ανάκτηση πόρων και ενέργειας και τελική διάθεση υπολειμμάτων – Λογικές, Τεχνικές και Δράσεις  που υποστηρίζουν όλοι οι αναπτυγμένοι Δήμοι τόσο στο λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και σε όλη την Ελλάδα. Γιατί να είμαστε οι φτωχοί «συγγενείς» αυτών των Δήμων, και να μην ανήκουμε σε αυτή την ομάδα;

Μερικές απλές, καθημερινές κινήσεις πρωτοβουλίας από τον Δήμο, μπορούν να κάνουν τη διαφορά. 

Για παράδειγμα, η δημιουργία κουλτούρας μέσα από την εκπαίδευση, την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ εκπαίδευση. Το να διαχωρίζουμε τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα αποθέτουμε στους μπλε κάδους ανακυκλώσιμων είναι σημαντικό, υπάρχουν όμως παντού Μπλε κάδοι; Oι Δημότες θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν όχι μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην εξοικονόμηση φυσικών και οικονομικών πόρων, απλά δεν έχουν τα εχέγγυα και την αρωγή από τον Δήμο! Δεν την είχαν ποτέ σε θέματα Περιβάλλοντος!

Αλλάξτε την εικόνα στο Περιβάλλον και την Καθημερινότητα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου