Το πρόγραμμά μας

Σελίδες

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΝΕΑ ΠΝΟΗ: Συγχαρητήρια στον πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων για την ημερίδα για την Υγεία και την Ασφάλεια. Κρίμα που δύο από τους υποψήφιους Δημάρχους απαξίωσαν το διάλογο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13/04 στο αμφιθέατρο του δημαρχιακού μεγάρου Καλυβίων η ημερίδα της Ένωσης Συλλόγων Δήμου Σαρωνικού με θέμα «Υγεία –ασφάλεια»  «Σκέψεις –προτάσεις-προοπτικές» Στην οποία συμμετείχε ως προσκεκλημένος, ο επικεφαλής της «Νέας πνοής» υποψήφιος Δήμαρχος, Χρήστος Τσιγαρίδας. 
 
Η άριστη οργάνωση της εκδήλωσης από τα μέλη του  Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Σαρωνικού και τον πρόεδρό της Δημήτρη Παπαχρήστου αποτελεί άριστο παράδειγμα ανοίγματος διαύλου ουσιαστικής επικοινωνίας μεταξύ των δημοτών και των υποψηφίων Δημάρχων, με όρους πολιτικού διαλόγου και όχι δημαγωγίας.


Την εκδήλωση πλαισίωσαν ομιλητές- εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ,της ΕΛ.ΑΣ., καθώς και από τον χώρο της Υγείας, οι οποίοι έθεσαν υπ΄οψιν του κοινού και  των υποψηφίων Δημάρχων όλα τα διαθέσιμα δεδομένα και την εμπειρία άλλων Δήμων στην υποστήριξη των τομέων της Υγείας και της Ασφάλειας (όπως η λειτουργία δημοτικού ασθενοφόρου, η επαναλειτουργία Δημοτικής Αστυνομίας, η υλικοτεχνική υποστήριξη της Αστυνομίας για καλύτερη αστυνόμευση καθώς και η διεύρυνση του Δικτύου Εθελοντών)


Στη συνέχεια ακολούθησαν κύκλοι ερωτήσεων προς τους προσκεκλημένους υποψηφίους Δημάρχους  από την συντονίστρια της εκδήλωσης ,έγκριτη δημοσιογράφο- αστυνομική συντάκτρια Νάντια Αλεξίου (nantiareport.gr),όπως και από το πολυάριθμο κοινό.

Δυστυχώς  οι δύο εκ των τεσσάρων υποψηφίων δημάρχων (κύριοι Σωφρόνης και Φιλίππου) δεν τίμησαν την τόσο καλά οργανωμένη προσπάθεια της Ένωσης Συλλόγων να ανοίξει διάλογος υποψηφίων με την κοινωνία αφού ο μεν πρώτος δεν παρέστη καν στην εκδήλωση ενώ ο κ.Φιλίππου αποχώρησε πριν την έναρξη της συζήτησης και των ερωτήσεων  λόγω «ανειλημμένης υποχρέωσης»  αφού δήλωσε πως ούτε η Υγεία ούτε η αστυνόμευση είναι ζητήματα για τα οποία πρέπει και μπορεί να επιληφθεί ο Δήμος, αγνοώντας τα πλείστα παραδείγματα που είχαν μόλις αναφερθεί από συναδέλφους του Αυτοδιοικητικούς  (όπως οι Δήμαρχοι Ωρωπού  - Πόρου - 3Β - Φυλής) ενώ ανέφερε ότι η χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας (Viber και μηνύματα μεταξύ ομάδων πολιτών) μπορούν κάλλιστα να προστατέψουν απομονωμένες ομάδες πολιτών από την εγκληματικότητα. Φαίνεται ότι η περσινή τραγωδία στο Μάτι επανέφερε ξαφνικά της εμπιστοσύνη του στην τεχνολογία.., αλλά και ότι διέπεται από τη νοοτροπία ότι οι πολίτες πρέπει μόνοι τους να προστατεύονται και ο Δήμος να λειτουργεί με την τακτική των «αρμοδιοτήτων» και της γραφειοκρατίας που διέπει και ταλαιπωρεί ολόκληρο το Δημόσιο Τομέα.

Κατόπιν παρήχθη γόνιμος διάλογος μεταξύ της κ.Γαλανοπούλου (Λαϊκή Συσπείρωση) του κ. Τσιγαρίδα κατά τον οποίο διατυπώθηκαν οι θέσεις του κάθε υποψηφίου σχετικά.

Θέση της Νέας Πνοής μεταξύ άλλων είναι πως «είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί η εμπειρία που έχει αποκτηθεί από άλλους δήμους για την απόκτηση δημοτικού ασθενοφόρου και εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών, για την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας και την βελτίωση του επιπέδου αστυνόμευσης στο Δήμο με την επαναλειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας και την καλύτερη αναδιάταξη των Αστυνομικών δυνάμεων μαζί με την περεταίρω ενίσχυσή τους.»

Συγχαίρουμε για άλλη μία φορά τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της Ένωσης για την πρωτοβουλία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου