Το πρόγραμμά μας

Σελίδες

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Μπερδεύεστε κύριε Σωφρόνη... Εκλογές έχουμε... δεν προσλαμβάνουμε υπαλλήλους στην επιχείρησή μας


Έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή, ότι επιθυμούμε μια προεκλογική περίοδο που θα διέπεται από νηφαλιότητα, αξιοπρέπεια και σεβασμό των ανθυποψηφίων. Επιθυμούμε μια προεκλογική αντιπαράθεση επιχειρημάτων, προτάσεων και προγραμμάτων. Γι’ αυτό και μέχρι σήμερα, δεν πήραμε μέρος στον καυγά επιπέδου ξεκατινιάσματος, που έχει από καιρό ξεσπάσει μεταξύ των κ.κ. Σωφρόνη και Φιλίππου.

Στον ίδιο δρόμο, θα συνεχίσουμε να βαδίζουμε, αφήνοντας τους πολίτες να κρίνουν τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου που αναπτύσσουν οι ανθυποψήφιοί μας.


Ωστόσο, φαίνεται ότι, παρά τους χαμηλούς τόνους και την νηφαλιότητα που προσπαθούμε να επιδείξουμε, ενοχλούμε πολύ. Ενοχλούμε το κατεστημένο σύστημα των επαγγελματιών Αρχόντων, που εκπροσωπείται από τους δύο ανθυποψηφίους μας. Η ΝΕΑ ΠΝΟΗ ενοχλεί αρκετά…

Και ενοχλούμε τόσο, ώστε ούτε οι καλοπληρωμένοι επικοινωνιολόγοι τους μπορούν πια να τους συγκρατήσουν από το να χάνουν την ψυχραιμία τους.

Ο Δήμαρχός μας, στην ομιλία του στην Ανάβυσσο, σε μια μόνο παράγραφο, ομολόγησε αυτά που όλοι είχαμε καταλάβει, αλλά κανείς μας δεν τολμούσε να πιστέψει:

1. Ο κύριος Σωφρόνης, μας είπε ότι ο οποιοσδήποτε πολίτης αυτού του Τόπου, δεν έχει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, χωρίς την έγκριση του Συστήματος. Δήλωσε ότι μόνο αυτοί που χρόνια τώρα κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους και διαφεντεύουν την Πόλη, δικαιούνται να διεκδικήσουν το δικαίωμα να προσφέρουν στον Τόπο. Οι υπόλοιποι, θα πρέπει πρώτα να «μαθητεύσουν» δίπλα τους, προφανώς για να διδαχθούν «τα κόλπα» και, αν το σύστημα το επιτρέψει, να εξελιχθούν. Του υπενθυμίζουμε, ότι η «ιδιοκτησία της εξουσίας» ήταν χαρακτηριστικό καθεστώτων που κατέρρευσαν προ πολλών ετών στην Ανατολική Ευρώπη. Του υπενθυμίζουμε, ότι και στην Ελλάδα, έχουμε και πάλι Δημοκρατία από το 1974. Του υπενθυμίζουμε, ότι τέτοιες Ολοκληρωτικές απόψεις, δεν συμπεριλαμβάνονται στις ιδεολογικές αρχές του φιλελεύθερου κόμματος, με του οποίου την ταυτότητα κατέρχεται σε αυτές τις εκλογές...

2. Ο κύριος Σωφρόνης, μας είπε, ότι οι εκλεγμένοι, ακολουθούν την εξέλιξη των Υπαλλήλων... προφανώς, κατά την κρίση των προϊσταμένων... ποιοι άραγε είναι οι «προϊστάμενοι» που κρίνουν, αν δεν είναι οι ίδιοι οι πολίτες με την ψήφο τους; Δήλωσε, ότι υπάρχει «επετηρίδα» και «βαθμολογική εξέλιξη», την οποία, προφανώς, εκείνος ακολούθησε. Όπου, όμως, υπάρχει «βαθμολογική εξέλιξη», υπάρχει και «οικονομική εξέλιξη»...  Του επισημαίνουμε δε, ότι για τους εκλεγμένους δεν υπάρχει διορισμός, όπως για τους υπαλλήλους... εκτός αν έχει διαφορετική άποψη, από την εμπειρία του...

3. Ο κύριος Σωφρόνης, μίλησε για «όψιμους εραστές της Αυτοδιοίκησης». Του υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τον έρωτα, υπάρχει και η αγάπη. Η αγάπη για τον Τόπο, για την Πόλη, για τους ανθρώπους της. Κι αν ο έρωτας είναι σχεδόν πάντα κτητικός, η αγάπη είναι δοτική, είναι προσφορά, ανιδιοτέλεια και όνειρο. Ας κρατήσει την ερωτική του διάθεση για την Αυτοδιοίκηση και την Πόλη κι ας αφήσει σ΄ εμάς το δικαίωμα να αγαπάμε και να ενδιαφερόμαστε για την Πόλη μας και του συμπολίτες μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η φόρτιση των ημερών, το άγχος μιας ενδεχόμενης ήττας και η πίεση ενός εξαντλητικού προγράμματος, οδήγησαν τον Δήμαρχο στην απώλεια της ψυχραιμίας του.

Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι βλέπει τον εαυτό του σαν ένα διορισμένο υπάλληλο που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να του «φάει τη θέση».

Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι δεν αναγνωρίζει σε μια ομάδα πολιτών το δικαίωμα να θέλουν να προσφέρουν στον Τόπο τους.

Εμείς, συνεχίζουμε, χωρίς «δαχτυλίδια», χωρίς κόμματα, χωρίς «τζάκια», με τους Πολίτες, για τους Πολίτες, για τον Τόπο, για την Πόλη.

Αλλάξτε την εικόνα και δώστε μια ΝΕΑ ΠΝΟΗ στον τόπο μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου